نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند | درخواست میثم نیلی از رسانهها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - تعامل سازندهای اگر بین کتاب و رسانه وجود داشته باشد، جامعه داناتری خواهیم داشت؛ چراکه جامعه دانا کتابخوان است و بر خودش رنج خواندن را هموار میکند. در این میان، وظیفه رسانه تشویق و ترغیب جامعه به کتاب خواندن است که راه و رسم خودش را دارد. در برخی موارد، نیاز گروههای سنی مختلف، جنسی و طبقات جامعه مورد توجه ناشران و نویسندگان نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گاهی هم برعکس، مورد توجه نویسندگان و ناشران واقع میشود، اما گروههای مختلف جامعه از آن اطلاع ندارند. رسانه در اینجا باید نقش میانه را ایفا کند؛ از یک طرف باید نیازها، ضرورتها و سلیقه مخاطب را به ناشران انتقال دهد و از طرف دیگر با معرفی درست و بهنگام کتابهای خوب و مناسب به مخاطبان دسترسی به آن کتابها را برای مخاطب تسهیل کند. در واقع رسانه نقش واسطهگری خود را در مطالبات جامعه از حوزه کتاب و برعکس، معرفی کتابها و ناشران خوب به مردم باید برعهده گیرد.
البته رسانهها در حوزه کتاب نسبت به 10سال گذشته جلوترند. تعداد برنامههای موجود با محور کتاب چه در حوزه رسانه رسمی، چه فضای مجازی و چه در رسانههای غیرمتعارف زیاد و متنوع شده است، ولی همچنان متناسب با میزان تولید محتوای نشر ما نیست، چراکه کتابهای انتشاریافته جدید که به چنددههزار عنوان میرسند، هرکدام گرایش و فکر انسانی خاصی پشت خود دارند که بخش زیادی از آنها ممتاز و مؤثر و حاصل زحمات طولانی مؤلفان و دانشمندان است که باید حداقل از سوی رسانه بهدرستی معرفی شود. باید بگویم رسانه فعلا کار بسیار زیادی در معرفی آنها و تفکرات نویسندگان دارد که امیدوارم گام به گام به آن نزدیک شویم.
در مورد رویکرد مؤسسه همشهری در حوزه کتاب و 3برنامهای که در زمینه کتاب در حال اکران دارد و مجلاتی که در این زمینه همزمان با نمایشگاه کتاب منتشر کرده اطلاعات کاملی ندارم و مخاطب تمام قسمتهای این برنامهها نبودهام، اما رویکرد فرهنگی دوستان در همشهری را تحسین میکنم و امیدوارم مسیری را که آغاز کردهاند به خوبی ادامه دهند.
ما اگر کاری کنیم که رسانهها ازجمله همشهری بهصورت حداکثری به مردم توصیه کنند که کمتر درگیر رسانههای دیداری و مجازی باشند و در آن پرسه بزنند و به خودشان رنج خواندن را بدهند و آن را هموار کنند، میتوانیم بگوییم که جامعهای متعالی پرورش دادهایم؛ جامعهای که ذهن تصویری پیدا میکند زود فریب میخورد و دیر به تعمق میرسد و در افکار او ظاهر بر باطن غلبه میکند و افراد تجارب گستردهای به دست نمیآورند. در نهایت رسانه باید این فهم را در مردم ایجاد کند که کتاب چیز دیگری است و رسانه ماندگارتر و باشرافتتری است و اگر اینطور نبود، بزرگترین معجزه الهی، یعنی قرآن در قالب کتاب ظهور پیدا نمیکرد. کد خبر 945859 منبع: همشهری آنلاین برچسبها کتاب - مدیریت و بازرگانی کتاب خارجی و نمایشگاه خارجی کتاب - نمایشگاه داخلی کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتاب - نهادها، مناسبتها و جوایز کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری کتاب - معرفی و نقد
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰:۳۹
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/868945/